09/02/2022

Si no podeu veure correctament aquest email podeu veure la versió web.

Actualitat CSC

CSC. Consorci de Salut i Social de Catalunya



Destaquem

La captació i selecció de professionals, a la 1a sessió CreaTalent

La primera sessió del cicle CreaTalent, organitzat per CAPSS, tindrà lloc el pròxim 18 de febrer, a les 10 h, al Parc Sanitari Pere Virgili. Comptarem amb Anna González, gerent de professionals del CatSalut, i amb Francesc José María, advocat i assessor de la patronal. També ens hi acompanyaran responsables de l'àrea de Persones de cinc entitats associades, per explicar-nos la seva experiència pel que fa a la captació i selecció de professionals. Ja us hi podeu inscriure!

Més informació


Activitat Consorci

L'experiència sobre l'eutanàsia, a la pròxima sessió tècnica del CSC

La segona de les Sessions Tècniques CSC d'enguany tindrà lloc, el pròxim 17 de febrer, sota el títol El dret a l'eutanàsia: experiències des de l'aprovació de la llei. L'objectiu d'aquesta sessió és, d'una banda, fer balanç dels sis primers mesos d'aplicació de la llei i, de l'altra, aportar l'experiència de professionals i famílies en l'acompanyament a persones que han sol·licitat la prestació d'ajuda a morir. Serà moderada per Cristina Lasmarías, responsable del Programa de Planificació de Decisions Anticipades de l'Institut Català d'Oncologia.

Llegir més

El CSC, al grup d’experts per a la creació de l’Agència d’Atenció Integrada Social i Sanitària

El Govern ha aprovat, recentment, la memòria preliminar de l'Avantprojecte de llei de l'Agència d'Atenció Integrada Social i Sanitària, un pas més per a la creació d'aquest òrgan, que ha de garantir l'atenció integrada a les persones grans, amb discapacitat, amb malaltia mental i, en general, a totes les persones amb necessitats complexes. Per al disseny i posada en marxa d'aquesta agència, s'ha constituït un grup d'experts, del qual formarà part Victòria Coll, directora de l'Àrea d'Envelliment i Benestar del CSC, qui aportarà els seus coneixements i experiència en l'àmbit de l'atenció domiciliària.

Llegir més

Els efectes de la pandèmia en l’accés als serveis de salut, en un nou article del SEPPS

El Servei d'Estudis (SEPPS) del CSC ha publicat un nou article a la revista International Journal of Environmental Research and Public Health. L'article analitza els canvis en l'accés als serveis de salut per malalties diferents de la COVID-19 des de l'inici de la pandèmia, a partir d'una revisió sistemàtica exploratòria de la literatura, tot assenyalant els buits de coneixement en aquesta àrea.

Llegir més

Participem en el debat municipalista sobre el futur del model d’atenció social

El director general del CSC, José Augusto García Navarro, va ser un dels participants en l'últim debat municipalista organitzat per l'ACM, que va tenir lloc el passat 3 de febrer i el qual va abordar el futur del model d'atenció social i el paper del món local en aquest àmbit. Sota el títol 'Els reptes de la promoció en l'autonomia personal: el paper dels ens locals i la col·laboració entre diferents actors', l'acte va comptar amb una taula rodona, en què el director general del CSC va explicar les principals línies d'actuació per a la promoció de l'envelliment saludable.

Llegir més

El projecte BENCHVALUE, candidat als e-pitchings del Consell Europeu d’Innovació

El projecte BENCHVALUE, impulsat pel CSC en col·laboració amb cinc associats, ha estat seleccionat per participar en la fase preparatòria dels e-pitchings promoguts pel Consell Europeu d'Innovació (EIC), que tindran lloc el pròxim 5 d'abril. El projecte busca tangibilitzar i monetitzar els resultats de la comparació de dades en salut (benchmarking), així com orientar els professionals a resultats, a l'aportació de valor i a la millora de pràctiques, tot empoderant els ciutadans a través de la participació.

Llegir més


Informació patronal CAPSS

Nou butlletí Projecte Àgora

Al butlletí del mes de febrer, trobareu quatre nous articles a l'apartat Recursos Humans al Món, un article sobre el feedback i l'avaluació de l'acompliment, l'anàlisi del llibre Una historia diferente del mundo, de Fernando Trías de Bes, i, finalment, a la Unitat de coneixement, s'aborda el tema del propòsit organitzatiu.  

Accedir al butlletí

Directrius bàsiques per a l’avaluació dels riscos laborals

L'objectiu general del document Directrices básicas para la evaluación de riesgos laborales, de l'Instituto Nacional de Seguridad y Salud en el Trabajo (INSST), és definir directrius bàsiques per realizar l'avaluació dels riscos laborals de forma eficient a les organitzacions. Té, també, dos objectius específics: establir les bases conceptuals i les etapes essencials per avaluar els riscos laborals, i facilitar la identificació de la normativa i criteris, mètodes i instruments més rellevants en matèria d'avaluació d'aquests riscos.

Més informació

Es convalida l’RDL de mesures urgents per a la reforma laboral

El BOE del 8 de febrer publica la Resolució del 3 de febrer de 2022, del Congrés dels Diputats, per la qual s'ordena la publicació del "Acuerdo de convalidación" del Reial Decret-llei 32/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reforma laboral, la garantia d'estabilitat en el treball i la transformació del mercat de treball.

Més informació

Treballa amb nosaltres

Consulta les darreres convocatòries publicades a la nostra pàgina web.

Més informació


T'interessa

Les infermeres ja han prescrit més de 172.000 tractaments amb signatura pròpia

Els infermers i infermeres de Catalunya han prescrit, en un any, un total de 172.519 tractaments mitjançant recepta electrònica, amb signatura pròpia. Per regions sanitàries, n'han prescrit 107.059 a Barcelona; 21.120 a Girona; 19.187 al Camp de Tarragona; 9.108 a Lleida; 8.038 a les Terres de l'Ebre, 7.703 a la Catalunya Central i, finalment, a l'Alt Pirineu i Aran, 304. Per poder signar la prescripció, s'han acreditat 28.809 professionals d'arreu del país.

Més informació

L'EUPHA i l'EHMA reclamen més inversió en professionals i governança per una UE competitiva en salut

En un posicionament públic recent, l'EUPHA i l'EHMA han reclamat una major inversió en professionals i governança de la salut pública i els sistemes sanitaris, per construir una Unió Europea de Salut més forta i competitiva. Demanen, també, escoltar les necessitats del personal sanitari, així com empoderar i involucrar els pacients en els processos de presa de decisions.

Més informació

El Programa d'Oncologia de Precisió supera els 2.400 pacients

En els seus primers mesos d'implantació, el Programa d'Oncologia de Precisió de Catalunya ha fet 2.414 determinacions, tal com ha informat el Departament de Salut amb motiu del Dia Mundial del Càncer, celebrat el passat 4 de febrer. L'oncologia de precisió es realitza, actualment, a través de quatre panels d'alteracions moleculars, que s'apliquen als tumors sòlids, a les malalties hematològiques, als tumors pediàtrics i a la línia germinal que està relacionada amb tumors amb predisposició hereditària.

Més informació

Actes i jornades

  • 25 de gener - 22 de febrer Barcelona/On-line. II Congrés de Mediació en Salut >>més
  • 19 de febrer On-line. 36a Jornada de Pediatria Ambulatòria >>més
  • 25 de febrer Barcelona/On-line. XXIV Jornada sobre el Càncer de Mama >>més
  • 18 de març Barcelona. Jornada del Comitè d'Ètica de la FCCSM >>més
  • 27-29 d'abril Barcelona. Congrés d'Intervenció Psicosocial en Emergències >>més
  • 30 d'agost - 2 de setembre Sant Sebastià. XL Reunió anual de la Sociedad Española de Epdemiología (SEE) >>més
  • 9-12 de novembre Berlín. 15th European Public Health Conference >>més


Publicacions oficials

DOGC

Resolució SLT/177/2022, de 2 de febrer, per la qual s'estableixen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

Resolució PRE/185/2022, de 3 de febrer, per la qual es dona publicitat a la Instrucció 1/2022, de 3 de febrer, sobre noves mesures organitzatives, de prevenció i seguretat als centres de treball del personal de l'Administració de la Generalitat de Catalunya amb motiu de l'emergència sanitària per la COVID-19.

ACORD GOV/19/2022, d'1 de febrer, pel qual s'aprova el Pla de mesures antifrau en l'execució d'actuacions finançades pels fons del Mecanisme de Recuperació i Resiliència a la Generalitat de Catalunya.

BOE

Reial Decret 115/2022, de 8 de febrer, pel qual es modifica l'obligatorietat de l'ús de mascaretes durant la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID19.